Днес Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП) отбелязва своя
10 годишен юбилей!

Защото заедно сме по-силни и по-успешни!През 2009г. една от първите консултантски компании по европейско финансиране покани най-големия си конкурент да основат сдружение на евроконсултантите, за взаимопомощ и в помощ на държавата в усвояването на европейските пари. В незрялото и грубо конкурентно общество, което България беше тогава, такова начинание звучеше екзотично и дори обречено.

11 компании влязоха в него, без да се познават помежду си, водени най-вече от желанието да споделят недоволството от бавно функциониращата, произвеждаща непрекъснати грешки и неуредици, администрация на европейските фондове тогава. Никой от основателите нямаше ясна визия, нито вяра какво и как едно сдружение може да промени в едва прохождащия, огромен и изключително сложен механизъм на управление на европейските пари.

Днес, въпреки честата разруха предизвикана от политически интереси, държавата управлява много по-успешно и организирано европейските фондове, отколкото основателите на БАКЕП можеха да си представят, дори и в най-смелите си мечти. Не можеха и да мечтаят за ролята, която БАКЕП извоюва и изигра по този труден път: 39 от най-уважаваните консултантски компании и независими експерти като членове, 155 срещи с управителните органи на оперативните програми, 331 становища по управлението и планирането им, членство в 47 Комитета за Наблюдение и Работни групи, 190 статии и интервюта в медии........

За десет години БАКЕП стана един от най-разпознаваемите и несменяеми партньори на администрацията управляваща европейските фондове, независимо от честите политически смени и деструктивна политическа намеса. Такава роля се изгражда чрез последователна, праволинейна защита единствено на дългосрочен и обществен интерес, без съобразяване с конюктура, без борба за моментна, индивидуална печалба.

Членовете на БАКЕП представят много по-красноречиво историята и постиженията на БАКЕП в този филмов разказ.
Контакти


Българска Асоциация на Консултантите по Европейски Програми София 1756, ул. Лъчезар Станчев 5, Sopharma Business Towers, сграда Б, ет. 12
Работно време: 8:30 - 17:00


Ралица Петкова

Координатор на БАКЕП
Телефон: +359 2 810 00 71
Мобилен: +359 884 200 564
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)